Poradna Amica GEM 5343

Autor: | Vloženo: 01.12.2010 000 14:26 | Témata: Poradna Amica GEM 5343

Zápach sporáku

Je normální dost intenzivní zápach sporáku ze zadní mřížky horní části sporáku při uvádění do provozu? Sporák- el.část - troubu jsem uváděl do provozu dle pokynů v návodu.Nastavil hodiny a nechal sporák v provozu na 250° C po dobu cca 30 min. a otevřel dle pokynu okno a ještě pustil větrák v kuchyni.
I při otevřeném okně se v kuchyni nedalo dýchat a byl hrozný zápach, jako když se pálí nějaká hmota či barva.Bojím se ho nyní znova zapnout, aby náhodou nechytl nebo ho mohu znova pustit a to doporučené zapnutí na cca 30´ mám brát jako jakési zahořování a po tomto aktu jž to zapáchat nebude ? Sporák mám dva dny. Nejraději bych ho vrátil prodejci, protože tento jev jsem nazažil při předcházejících třech sporácích každý jiné značky.
Děkuji předem za radu.

  • 1. prosince 2010 - Oficiální zástupce obchodu GAS.cz

    Dobrý den,
    obecně se "vypalování" u sporáků provádí proto, že topná tělesa jsou z výroby mastná a tudíž se mastnota musí vypátil. Jde o nepříjemný zápach, proto výrobci doporučují větrat. Půl hodiny je nutné vypalovat každé těleso. Tzn. že pokud například zapomenete vypálit grilovací těleso a po půl roce provozu sporáku najednou budete grilovat, pak se těleso teprve nyní začne vypalovat a bude nehorázně smrdět. Myslím si, že Vaše obavy o zhoření sporáku jsou zbytečné, přesto chápu, že vypalování těles je nepříjemné. Dle normy může být povrchová teplota sporáku 60°C + teplota okolí. Běžně se chápe 22°C. Takže výsledná teplota povrchu spotřebiče může být až 80°C a pořád je výrobek v normě. V každém případě můžete toto konzultovat se servisním centrem AMICA. Kontakt získáte v záručním listu.

    Daniel Coufal
    GAS-TM s.r.o.
    www.gas.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne (1)

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.